Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €
« Takaisin

Dancehall Fusion / Kevät 2023

Vaihtoehdot

Tuote Hinta
Dancehall Fusion, avoin taso / 22.4. klo 12.00-13.1522.00 €

Dancehall Fusion -tiiviskurssi 22.4.

Yksi tämän hetken kuumin ja trendikkäin globaali tanssityyli Dancehall on Jamaikalta lähtöisin oleva katutanssi-, musiikki- sekä elämäntyyli.

Tämä katutanssilaji kehittyy ja muuttaa muotoaan koko ajan. Jamaikalla Dancehallia tanssivat pääsääntöisesti alempi työväenluokka. Jamaikan kaduilla tanssiryhmät (crewit) luovat tiuhaan tahtiin uusia liikkeitä (steps/moves).

Kyseistä tanssityyliä voidaan jakaa old school, mid school ja new school aikakausiin, mutta myös female ja male/unisex tyyliin. Tämän lisäksi jamaikalaiset naiset tanssivat dancehall queen -tyyliä, jossa on huomattavasti enemmän akrobaattisia ominaisuuksia.

Female-tyylissä tanssitaan naisellisesti ja steppejä, jotka jamaikalaiset naistanssijat luovat. Male-tyylissä tanssitaan niitä steppejä, joita pääosin jamaikalaiset miestanssijat luovat, mutta naistanssijat luovat myös unisex(male) -liikkeitä.

15v4.jpg

Tanssille tyypillistä on, että sanaa ”tanssi” käytetään yhdestä liikkeestä tai liikeyhdistelmästä, jota usein toistellaan koko kappaleen ajan. Dancehall-musiikkiartistit tekevät myös kappaleita, joihin tanssijat luovat uuden lyriikoihin perustuvan ”tanssin”, eli liikeyhdistelmän tai yksittäisen liikkeen eli stepin.


Dancehall-tanssin liikekielessä vahvat aksentit ja räjähtävyys yhdistyvät sulavaan ja rentoon liikkeeseen. Tähän niin kuin moneen muuhunkin katutanssilajiin, liittyy vahva ilmaisullinen puoli. Tärkeintä on tanssin vahva tunteminen omassa kehossa. Tanssi energisesti, isosti, äläkä pyytele anteeksi koska Dancehall on ennen kaikkea asennelaji!


Dancehall Fusion -tunnilla fuusioidaan dancehallin naisten ja miesten liikkeitä. Nämä liikkeet luovat pohjan tunnille ja sarjalle.

Lisämausteena toimivat muut musiikki- ja -tanssityylit kuten afro, house, latin dance, commercial dance ja muut katutanssilajit.

Tunti aloitetaan lämmittelyllä, jonka jälkeen tulee tekniikka-osuus. Tekniikka-osuudessa harjoitellaan isolaatiota sekä vartalon rullaus- ja pyöritystekniikoita.

Tämän lisäksi opetan muutamat dancehall-stepit. Nämä stepit tulevat jossain muodossa mukaan sarjaan. Sarjassa leikitellään musiikin rytmeillä, sanoilla ja iskutuksilla.

Tanssissa tuodaan esiin vahvat aksentit, räjähtävät liikkeet ja myös sitä toista sulavaa ja rentoa puolta. Tärkeintä tällä tunnilla on rohkeus ilmaista itseään tanssin kautta sekä uskallus heittäytyä!


Dancehall Fusion -tiiviskurssi

Lauantaina 22.4. klo 12.00-13.15

Taso: Avoin, sopii kaikille

Opettaja: Mari Lindström (kuvissa)

Hinta: 22 €


Huom! Paikkoja saattaa vapautua vielä muutama päivää ennen kurssia.

Kannattaa kysyä sähköpostitse info(a)etnofitness.com ja ilmoittautua jonoon, jos kurssi on mennyt täyteen.

Marin.jpg

***

HUOM!

Peruutus tiiviskurssille tulee tehdä viimeistään 2 päivää etukäteen.

Maksua ei palauteta. Vähintään 2 päivää etukäteen perutun tiiviskurssin summa jää sisään ja sen voi käyttää esimerkiksi johonkin toiseen tiiviskurssiin tai online-kurssiin saman kauden aikana.

Lääkärintodistusta vastaan ilmoittautumisen voi myös siirtää, vaikka tekisi peruutuksen myöhässä.

Kurssipaikan peruutus tehdään tätä kautta.

Kurssi & maksu merkitään käytetyksi, jos jättää saapumatta eikä ole tehnyt peruutusta ollenkaan.


Tiiviskursseilla ei voi käyttää viikkotuntien poissaoloja eikä Tanssikortin kertoja.


Tervetuloa tanssimaan ja oppimaan uutta!