Karoliina Halsti-Ndiaye

West African Styles, African Beat, Sabar & Mbalax

liinahalsti3.jpg 

Karoliina (Liina) Halsti-Ndiaye on tanssinut afrikkalaispohjaisia tansseja yli 10 vuoden ajan. Hän on erikoistunut senegalilaiseen sabartanssi- ja rytmiperinteeseen ja onkin yksi lajin muutamasta suomalaisesta osaajasta. Viimeiset puolitoista vuotta Karoliina on asunut Dakarissa, Senegalissa. Hän on jäsen ja oppilas Dakarilaisessa tanssiryhmässä nimeltään Waato Siita, jossa hän tanssi sabarin lisäksi myös muita senegalilaisia ja länsi-afrikkalaisia perinnetansseja. Sabariin hän on perehtynyt Senegalin huipputanssijoiden opissa sekä Euroopassa että Senegalissa.

Senegalissa asuessaan hän tanssi ja esiintyi mm. Youssou N'dourin tanssijan Pape Moussa Sonkon ja tämän tanssijoiden kanssa lukuisissa tapahtumissa ja televisiolähetyksissä. Kotimaassa Liina on esiintynyt mm. RatasDakar sabarryhmän tanssijana ja opettanut pääasiassa sabria sekä mbalaxia tiiviskursseilla Suomessa ja Tukholmassa. 

Sabar, Mbalax ja muut Suomessa suosiotaan kasvattavat afrotanssit ovat  meneviä, vauhdikkaita ja energisiä lajeja, joista pääsee nauttimaan Liinan opastuksella!

Palautetta Karoliinan tunneista:

"Karoliina on valtavan innostava ja symppis ohjaaja! Ja tuntee lajinsa ja niihin liittävän kulttuurin hyvin."