Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €
« Takaisin

Afro House -tiiviskurssi / Kevät 2023

Vaihtoehdot

Tuote Hinta
Afro House -tiiviskurssi * LA 3.6. klo 12.00-13.15 / Avoin taso22.00 €

Afro House workshop 18.3. ja 3.6.

* Lauantaina 18.3. klo 11.45-13.00    * Täynnä!

Avoin taso, sopii kaikille

Hinta: 22 € 

* Lauantaina 3.6. klo 12.00-13.15    * Täynnä!

Avoin taso, sopii kaikille

Hinta: 22 €

Huom! Paikkoja saattaa vapautua vielä muutama päivää ennen kurssia.

Kannattaa kysyä sähköpostitse info(a)etnofitness.com ja ilmoittautua jonoon, jos kurssi on mennyt täyteen.


Opettajana hurmaava Sanna Yrjänheikki, joka on pitkästä aikaa käymässä Suomessa.

Nyt on huikea mahdollisuus tulla mukaan avoimen tason tunnille ja oppia uutta!

Afro House on Angolalainen katutanssilaji, joka juontaa juurensa Kudurosta. Kuduro on syntynyt 1980-luvun loppupuolella ja lajin pioneeri on Tony Almado. Afro House tanssilajina on syntynyt 2000-luvun alkupuolella Angolassa. Lähes jokaiselle tanssiliikkeelle on oma nimensä ja kappaleensa. Lajille ominaista on jalkatyöskentely, isolaatiot, sekä huumori ja heittäytyminen.

Sanna Yrjänheikki (kuvissa) on opiskellut Afro Housea vuodesta 2015 alan ammattilaisten johdolla mm. Bolicao, Konsept, Os Moikanos, Os Pilukas, Xenos Palma, Fabio Krayze, Blaya, Miquel Albino, Pedro Sp ja Dino Da Cruz. Hän haluavaa jakaa saamiaan oppejaan tanssia ja kulttuuria kunnioittaen.

Sannay3.jpg


Historiasta

Afrohouse - musiikkityyli on peräisin etelä - Afrikasta ja Angolaan rantautumisen jälkeen se on vähitellen muokkautunut omanlaiseksi. Afrohouse-tanssi syntyi n 2010 ja se on peräisin kudurosta ja osittain myös Angolalaisista perinnetansseista. Afrohouse on kuduroon verrattuna hieman hitaampaa ja sopii paremmin ns sosiaalitanssiksi. Osa tanssijoista ottanut inspiraatiota etelä-afrikkalaisista tansseista pantsulasta ja kwaitosta kuten esim Os pilukas.

Kuduron kuningas on Tony Amado, jolla oli oma tanssiryhmä Tony Amado et Os seus mutcatchos n 1995 alkaen. Aluksi kuduro tarkoitti vain yhtä tanssiliikettä ja musiikkia kutsuttiin batidoksi. Edelleen käytetään paljon Tony amadon ryhmän luomia liikkeitä. Ryhmässä oli myös tanssijoita jotka olivat menettäneet esim jalkansa sisällissodassa. Kuduro jaetaan nykyään ns underground (~locking) , da banda ja da tuga muotoihin. Moderno= nykyaikainen, nopeampia terävämpiä liikkeitä . Kaikissa em tyyleissä ominaisia liikkeitä. Underground oli ensimmäisenä, siinä hurjia temppuja, voltit, kaatumiset yms. Da banda ns perinteistä jalkatyöskentelyä mm andamento ndombolo jossa kädet auki ja da tuga modernimpaa locking /popping piirteitä. Da tuga tyylin pioneeri on tanssija nimeltä tixo. Kudurossa täytyy olla asennetta ja paljon energiaa. Liikkeiden ei ole tarkoitus olla kauniita vaan outoja asentoja ja nopeaa jalkatekniikka yms.

Afrohousen pioneeri on Fabio dance, joka loi monia perusliikkeitä mm. abrir, fechar, o toque. Tanssi kehittynyt eri tanssijoiden ja ryhmien toimesta mm Os moikanos, Os pilukas, Os santiego, scroquequia. Aluksi musiikki muistutti enemmän housea, vähitellen kehittynyt omanlaiseksi.

Sannay2.jpg


Huom! Paikkoja saattaa vapautua vielä muutama päivää ennen kurssia.

Kannattaa kysyä sähköpostitse info(a)etnofitness.com ja ilmoittautua jonoon, jos kurssi on mennyt täyteen.*** HUOM!

Peruutus tiiviskurssille tulee tehdä viimeistään 2 päivää etukäteen.

Maksua ei palauteta. Vähintään 2 päivää etukäteen perutun tiiviskurssin summa jää sisään ja sen voi käyttää esimerkiksi johonkin toiseen tiiviskurssiin tai online-kurssiin saman kauden aikana.

Lääkärintodistusta vastaan ilmoittautumisen voi myös siirtää, vaikka tekisi peruutuksen myöhässä.

Kurssipaikan peruutus tehdään tätä kautta.

Kurssi & maksu merkitään käytetyksi, jos jättää saapumatta eikä ole tehnyt peruutusta ollenkaan.


***

Tiiviskursseilla ei voi käyttää viikkotuntien poissaoloja eikä Tanssikortin kertoja.


***

Tervetuloa tanssimaan huippuopettajan tiivarille!