Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Sikujua Mponda

Afro Beat, Twerk: tekniikka


Sikujua Mponda on tanssija, koreografi, esiintyjä ja tanssinopettaja.
Tanssin kautta Siku haluaa inspiroida ja antaa takaisin oppilailleen. Hän uskoo, että paras tanssikokemus tulee, kun heittäytyy ja uskaltaa haastaa itseään mukavuusalueen ulkopuolelle. Sikujua tanssii ja opettaa luonnollisella, rohkealla ja päämäärätietoisella tyylillään.

Sikujua on tanssinut koko ikänsä monipuolisesti eri tanssilajeja, muun muassa street, afrobeat, reggaeton, vogue, dancehall ja baletti.

Tansanialaisen taustansa ja vanhempien tanssiopettajan työn kautta tanssi on ollut aina Sikujualle elämäntapa. Vuosien saatossa hän on kilpaillut Twerk SM- ja EM-kisoissa ja matkustanut paljon Tansaniaan kehittämään tanssitaitojansa ja tuomaan takaisin sitä tunneilleen. Viimeiset neljä vuotta hän on opettanut tanssia ja keskittynyt erityisesti twerkkiin ja afrobeatiin.


Opettaessaan Sikujua tuo esille myös tanssin kulttuuria ja juuria. Hän pyrkii omalla työllään luomaan turvallisempaa tilaa oppilailleen ja
yhteisöllisyyttä.

Sikujua toteutti 2020 syksyllä Afrobeat Flash
Mob projektin, jossa hän toi yhteen nuoria oppilaita, ammattilaisia ja harrastetanssijoita. Tavoitteena tällä projektilla oli luoda tanssin
kautta yhteisöllisyyttä, koskettaa suomalaisia / ihmisiä näyttämällä mitä afrobeat on ja kuinka paljon tanssilla on merkitystä.

Autenttisesta opetustyylistään tunnettu Sikujua opettaa ja ohjaa tällä hetkellä myös
Afrokids- ja Twerk-kehitysryhmää viikkotuntien ohella.