Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Senegal Special

Tällä tunnilla tutustutaan senegalilaisiin tansseihin eli Senegalin alueen erilaisiin tanssiperinteisiin ja populäärikulttuurissa pinnalla oleviin tanssivillityksiin. Tanssien pohjalla ovat alueen eri kansanperinteet, esimerkiksi wolofien sabar tai tukulorien ja sererien tanssit. Keskitymme muutaman viikon verran kuhunkin eri tanssiin kerrallaan.
Tanssit ovat liikekieleltään energisiä ja kokonaisvaltaisia. Tunneilla tutustutaan kunkin tanssin ominaiseen liikekieleen ja rytmiikkaan pienten liikesarjojen kautta.

Wolofien sabar: rytmimaailmaltaan hyvin omintakeinen, suurieleinen ja energinen rytmi- ja tanssiperinne, jonka sisältöön kuuluu niin perinteisempiä kuin modernimpiakin tansseja.
Tukulor-tanssit: Rytmiikaltaan yksinkertaisempaa, perinteikästä ja eleganttia liikettä.
Serer-tanssit: Nopeatempoista ja vauhdikasta meininkiä.
Mbalax: senegalilaista popmusiikkia, jonka pohjalla vaikuttavat pääosin sabarrytmit, mutta myös vahvasti serer ja tukuor vaikutteet. Tanssina mbalax on sabariin pohjautuvaa klubitanssia, joka imee mukaan vaikutteita myös kansainvälisistä tanssi-ilmiöistä.

Tervetuloa nauttimaan musiikista, liikkeestä ja rytmistä senegalilaisten tanssien pariin!


Opettaja Karoliina Halsti-Ndiaye (kuvassa) on senegalilaisten tanssityylien asiantuntija, jolla on lajeista, tyyleistä ja kulttuurista vankka tietotaito ja pitkä kokemus niiden opettamisesta.

Karoliina treenaa vuosittain pitkiä jaksoja Dakarissa, ja lukeutuu muun muassa sabartanssin kovimpien ulkomaalaisten osaajien joukkoon. Opettajana hän on selkeä ja kannustava, ja luo tunneillaan rennon ilmapiirin!

Tunnin taso on avoin. Parhaiten se sopii sellaisille, joilla on jo hieman kokemusta afro-tyyleistä, mutta jos ylipäätään on aikaisempaa tanssitaustaa muista lajeista, pärjää mukana erittäin hyvin.