Flow + Yin jooga

Perjantai-illan ihana, 75 minuuttia pitkä, joogatunti sisältää sekä flow- että yin joogaa. Niiden tyylien järjestys vaihtelee eri viikoilla: joinakin kertoina aloitetaan flow joogalla ja siirrytään sen jälkeen yinin pariin, ja joskus puolestaan toisinpäin.

Flow joogan osuudessa liikutaan asanasta toiseen hengityksen tahtiin ja saadaan kroppa lämpöiseksi. Tämä liikkuva osuus vahvistaa erityisesti selkää, keskivartaloa sekä jalkojen lihaksia. Voiman lisäksi flow-osuus kehittää joustavuutta ja tasapainoa.


Yin jooga on syvävenyttävä ja rentouttava joogatyyli. Asanoissa ollaan useampi minuutti, jotta venytys saadaan sidekudoksiin asti. Harjoitus päättyy loppurentoutukseen.
Viikonlopun viettoon lähdetään tämän tunnin jälkeen taatusti rauhallisella mielellä ja rentoutuneella kropalla, johon on ladattu uutta energiaa ja jätetty viikon stressit taakse.

Tunnin ohjaa joogaopettajamme Emma Räsänen (kuvassa alla).

Emma on flow- ja yin jooga-opettaja.

Ensirakkautensa tanssin jälkeen joogan pariin löytänyt Emma ohjaa tuntinsa lempeyden
kautta ja uskoo, että voimakkaastakin harjoituksesta voi löytää uusia ulottuvuuksia pehmeyden kautta. Harjoituksessa tärkeintä on löytää tasapaino kannattelun ja täydellisen hellittämisen väliltä oman kehon liikkeestä sekä hengityksenvirrasta nauttien.

Turvalliset linjaukset ovat avainasemassa oman kehon kunnioittamisessa, mutta harjoitusta ei missään nimessä tarvitse tehdä otsa rypyssä, vaan ennemminkin pieni pilke silmäkulmassa ja huumorin kautta.

Mikään elämässä kun ei loppupeleissä ole niin kovin vakavaa, eikä etenkään joogaharjoituksessa.

Tervetuloa mukaan rentoutumaan!