Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Dancehall Fusion

Dancehall Reggae on Jamaikalta lähtöisin oleva tanssi- ja musiikkityyli, jonka juuret ovat afrikkalaisessa tanssissa. Dancehallissa yhdistyvät rentous ja voimakas fyysisyys, ja se on yksi tämän hetken kuumimpiä ja trendikkäimpiä globaaleja tanssityylejä. Dancehall-musiikki on vuosien mittaan kehittynyt reggaeta nopeatempoisemmaksi ja terävämmäksi. Kuten muutkin urbaanit tanssityylit, dancehall kehittyy ja muuttaa muotoaan kaiken aikaa.

mari_dh.png

Dancehall Fusion -tunnilla koreografioissa on vaikutteita myös esimerkiksi hiphop- ja house-tyyleistä. Liikemateriaalissa fuusioidaan miesten ja naisten liikkeitä ja opettajamme käyttävät kuumimpia muotiliikkeitä Jamaikan yöelämästä. Sarjoissa saattaa olla myös helppoja akrobaattisia elementtejä.

Dancehallille on tyypillistä, että sanaa "tanssi" käytetään yhdestä liikkeestä tai liikeyhdistelmästä, jota usein toistellaan koko kappaleen ajan. Dancehall-artistit tekevät myös kappaleita, joihin tanssijat luovat uuden, lyriikoihin perustuvan "tanssin" eli liikeyhdistelmän tai yksittäisen liikkeen eli stepin. Tällä tunnilla ei kuitenkaan keskitytä pelkkiin steppeihin, vaan tehdään koreografioita, jotka leikittelevät biisin sanoilla ja on tehty juuri niihin tiettyihin biiseihin sopiviksi.

Opettajana Mari Lindström (kuvassa).

Lue kokemuksia Dancehall -tunneista Monna treenaa -blogista -->