Dancehall Queen Style

Dancehallissa yhdistyvät rentous ja voimakas fyysisyys, ja se on yksi tämän hetken kuumimpia ja trendikkäimpiä globaaleja tanssityylejä. Dancehall on Jamaikalla 70- ja 80-luvun vaihteessa kehittynyt tanssi- ja musiikkityyli, jonka juuret ovat afrikkalaisessa tanssissa. Laji kehittyy koko ajan Kingstonin katubileissä, jossa tanssiryhmät kilpailevat keskenään taidoilla ja keksimillään tanssiliikkeillä.

Queen-tunti ottaa mallia nimensä dancehall queen -kisoista, joissa tyypillisesti naiset kilpailevat yksilöinä toisiaan vastaan. Dancehall queenit ovat säteileviä kuningattaria, jotka ottavat lavan haltuunsa. Enenevissä määrin myös naiset muodostavat ryhmiä ja kehittävät omia tanssiliikkeitään Jamaikalla.

Dancehall Queen -tunneilla keskitytään naistanssijoiden keksimiin liikkeisiin ja dancehall queeneille tyypillisiin tyyleihin. Opit varmasti erilaisia wainauksia eli lantion pyörityksiä, lantion ja pakaroiden sheikkauksia, iskuja ja akrobatiaa. Tunnin tasosta riippuu se minkä tasoisia koreografioita ja akrobaattisia temppuja tehdään ja kuinka nopeasti edetään. Tyypillisesti tanssissa tulkitaan musiikin sanoja tai sanomaa.

Dancehall Queen Fusion

Dancehall Queen Fusion -tunnin idea koostuu perinteisestä Queen Style -tanssityylistä.

Opettaja Mari Lindström haluaa kuitenkin lisätä mausteita ja vaikutteita muistakin tanssityyleistä ja genreistä. Fuusio näkyy muun muassa musiikkivalinnoissa, askelsarjoissa ja myös akrobaattisissa elementeissä.

Tunnit ovat kaikin puolin hyvinkin naisellinen ja voimaannuttava. Tällä tunnilla löydät taatusti sisäisen queenisi!

Lisäksi tarjolla on Dancehall Fusion -tunti.